Category: Photoshop

13

[Photoshop] Letterpress Text Effect

Letterpress text effect adalah kesan khas pada teks yang sangat popular di kalangan web designer. Kepada korang yang suka explore theme WordPress, confirm banyak text effect macam ni korang akan jumpa. Contoh macam kat...

19

Besarkan Hidung Anda Dengan Photoshop

Try tengok hidung mamat nih. Besar tuuu… Macam mane nak buat? haaaa…jawapannye ialah buat dengan bersungguh-sungguh.   1) Open image dengan photoshop. 2) Filter>liquefy. 3) Select bloat tool kat tool bar. 4) Kat panel...

8

Electric Effect Font

Cun tak nama kat atas tu? hahaha… Camne nak buat? Senang je…ape yang anda perlukan hanyalah photoshop. Hari ni aku nak ajar macam mane nak buat tulisan macam ade kesan elektrik mcm kat atas...